Robert Rollert

Digitalstrategen

Digitalstrateg & marknadsförare

Karriären som digitalstrateg och inom marknadsföring startade i januari 1985 då jag började som lärling på en reklambyrå i Sala med en dröm om att bli illustratör. Det fanns bara en liten hake – Jag kunde inte teckna.

Snart 40 år senare jobbar jag fortfarande inom marknadsföring, drömmen om att bli illustratör fick jag ge upp men jag har aldrig ångrat mitt val. Att arbeta som marknadsförare och digital marknadsföringsstrateg är något av det roligaste jag vet.

På min resa till där jag är idag som digitalstrateg och sociala medierexpert har jag jobbat med layout och originalframställning för trycksaker, framtagning av logotyper, produktion och montering av fordonsdekorer och skyltar, monterbyggen, sökmotoroptimering, sökomotorannonsering hemsidesutveckling och så mycket mer.

Jag har haft förmånen att hela livet få jobba med något jag verkligen älskar. Det är få förunnat och jag känner mig tacksam att jag fått den möjligheten.

Under mina år som digitalstrateg och sociala medierexpert på Viva Media, en av Skandinaviens största digitala mediabyråer har jag haft förmånen av att ha en löpande och nära relation direkt med Google, Facebook/Instagram, LinkedIn och Snapchat m.fl. Det har gett mig möjligheten att få kunskap och information direkt från de sociala medierna och har därmed sluppit förlita mig på andras åsikter, antaganden och tankar. Informationen har kommit direkt från källorna.

Som coach och ledare för ett team med några av landets absolut bästa sociala medieexperter har jag direkt och indirekt erfarenhet av tusentals kampanjer i sociala medier för en uppsjö av olika branscher och målgrupper. Jag har också fått möjligheten att på egen hand bygga upp en sociala medieravdelning från grunden, något som gett en bred erfarenhet.

Jag hoppas du finner mina artiklar intressanta och att de kan tillföra något i ditt arbete eller bara som släckare av kunskapstörst. Tveka inte att höra av dig till mig om du har frågor eller om du bara vill bolla något.

Några milstolpar i karriären

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användning av cookies enligt integritetspolicyn.   Läs mer