Robert Rollert

Vem är Robert?

En ganska okomplicerad person med fyra vuxna döttrar, bosatt i Västerås med sambon Liselotte.

Robert_Rollert_Logo_neg

Sommar-
Robert

Privat delar jag upp mitt liv i två perioder, sommar och vinter.

Under somrarna spenderas all ledig tid på båten. Sol, bad, umgänge med familj och vänner kort och gott. Jag har även haft förmånen att kunna jobba från båten då jag arbetar mycket på distans, en otroligt inspirerande miljö där batterierna laddas samtidigt som jag jobbar.

Vinter-
Robert

Andra halvan av året går åt till underhåll av huset och finsnickeri.

Garaget har byggts om till en snickarverkstad där jag tillbringar kvällar och helger med olika projekt samtidigt som jag är nära familjen.

Matlagning

Matlagning är en annan stor passion. 

Militärtjänsten genomfördes 1989 som kock i Marinen. Efter gröntjänsten hade jag förmånen att få gå Marinens Intendenturskola där jag fick en restaurangkocksutbildning. Därefter gjorde jag resten av tjänstgöringen som kock i restaurangköket 30 meter ner i berget på en liten ö, mitt ute i Östersjön.

Även om det var ett slit att laga 3 mål mat om dagen till 100 personer väcktes ett intresse för matlagning som vidareutvecklats sedan dess.

Grillat är gott

Kött är favoriten

Kocken

Eftersom vi tillhörde Marinen och alla på ön var helt avskurna från land och hade ständig beredskap kompenserades såväl befäl som värnpliktiga med god mat. Ofta tillredde vi rätter som Chateaubriand, Piccata Milanese, Vildsvinskalops, Hjortsadel och liknande. Självklart bjöd vi även på traditionell svensk husmanskost som Köttbullar, Ärtsoppa, Slottsstek, Stekt sill, Raggmunkar och Falukorv även om det var mer sällan. All mat tillagades från grunden med de bästa råvarorna, en tid som var både lärorik och rolig.

Nuförtiden lagar jag bara mat åt familj och vänner. Med en god utbildning i botten och ett brinnande intresse för matlagning och råvaror utmanar jag mig själv hela tiden med nya rätter, kompositioner och egna recept. Långt inom mig finns en dröm om att börja göra content för YouTube och sociala medier om matlagning, den drömmen ligger dock på paus och mognar.

Andra intressen

Tidigare åkte jag mycket motocross. Tyvärr var jag tvungen att sluta med det efter en misslyckad blindtarmsoperation. Jag var väldigt aktiv i klubben, både i styrelsen och i det praktiska göromålen. Under Motocross-SM 2018 och 2019 var jag kanslichef i tävlingsledningen.

Även om jag idag inte är aktiv som förare eller i föreningen har jag fortfarande ett stort intresse för sporten.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användning av cookies enligt integritetspolicyn.   Läs mer