Robert Rollert

Vem är Robert Rollert?

En ganska okomplicerad person med fyra vuxna döttrar, bosatt i Västerås med sambon Liselotte.

Robert_Rollert_Logo_neg

Sommar-
Rollert

Privat delar jag upp mitt liv i två perioder, sommar och vinter.

Under somrarna spenderas i stort sett all ledig tid på båten. Sol, bad, umgänge med familj och vänner kort och gott. Jag har även haft förmånen att kunna jobba från båten då jag arbetar mycket på distans, en otroligt inspirerande miljö där batterierna laddas samtidigt som jag jobbar.

Vinter-
Rollert

Andra halvan av året går åt till underhåll av huset och finsnickeri.

Garaget har byggts om till en snickarverkstad där jag tillbringar kvällar och helger med olika projekt samtidigt som jag är nära familjen.

Robert Rollert, matlagaren

Matlagning är en annan stor passion. 

Militärtjänsten genomfördes 1989 som kock i Marinen. Efter gröntjänsten hade jag förmånen att få gå Marinens Intendenturskola där jag fick en restaurangkocksutbildning. Därefter gjorde jag resten av tjänstgöringen som kock i restaurangköket 30 meter ner i berget på en liten ö i Östersjön.

Även om det var ett slit att laga 3 mål mat om dagen till 100 personer väcktes ett intresse för matlagning som vidareutvecklats sedan dess.

Grillat är gott

Kött är favoriten

Kocken

Eftersom vi tillhörde Marinen och alla på ön var helt avskurna från land och hade ständig beredskap kompenserades såväl befäl som värnpliktiga med god mat. Ofta tillredde vi rätter som Chateaubriand, Piccata Milanese, Vildsvinskalops, Hjortsadel och liknande. Självklart bjöd vi även på traditionell svensk husmanskost som Köttbullar, Ärtsoppa, Slottsstek, Stekt sill, Raggmunkar och Falukorv även om det var mer sällan. All mat tillagades från grunden med de bästa råvarorna, en tid som var både lärorik och rolig.

Nuförtiden lagar jag bara mat åt familj och vänner. Med en god utbildning i botten och ett brinnande intresse för matlagning och råvaror utmanar jag mig själv hela tiden med nya rätter, kompositioner och egna recept. Långt inom mig finns en dröm om att börja göra content för YouTube och sociala medier om matlagning, den drömmen ligger dock på paus och mognar.

Andra intressen

Tidigare åkte jag mycket motocross. Tyvärr var jag tvungen att sluta med det efter en misslyckad blindtarmsoperation. Jag var väldigt aktiv i klubben, både i styrelsen och i det praktiska göromålen. Under Motocross-SM 2018 och 2019 var jag kanslichef i tävlingsledningen.

Även om jag idag inte är aktiv som förare eller i föreningen har jag fortfarande ett stort intresse för sporten.

Namnet: Rollert

Rollert, ett vanligt ovanligt namn 

1967 tyckte min farfar Börje Johansson att familjens efternamn var allt för vanligt. Tillsammans med min far Kent började de spåna fram ett nytt efternamn. Farfar Börjes förslag var Bör och det fick bli förstahandsvalet. Min far som på den tiden var reklamfotograf och bl.a. hade kameror av märket Rolleiflex tyckte det vore häftigt som efternamn så det angavs som andrahandsval. Patent och registreringsverket som ombesörjer namnbyten krävde dock in minst tre förslag varpå farfar gav min far uppdraget att hitta på ett tredje alternativ då han var helt övertygad om att deras förstahandsval skulle accepteras.

Min far gjorde en variant på Rolleiflex, Rollert, lämnade in ansökan och väntade. När de fick beskedet hade Bör blivit avslaget av Riddarhuset, tydligen fanns det någon gammal adelssläkt som hatte Börs och de motsatte sig namnet då det ansågs förväxlande lika. Rolleiflex var ett registrerat varumärke så även det fick avslag. Därmed genomfördes namnbytet till tredjehandsvalet Rollert.

I många år trodde vi att vi var helt ensamma om efternamnet Rollert. När Internet började få spridning blev jag kontaktad av en Andrew Rollert från Boston i USA. Hans far hade bett honom ta reda på vart deras namn kom från och om de hade några avlägsna släktingar. När jag förklarade att vårt efternamn bara var påhittat väcktes ändå tanken att det kanske finns fler Rollert.

Sedan dess har jag hittat många Rollert runt om i världen, främst i USA. Efter lite mer efterforskningar att Rollert härstammar från Kuwait och har sedan följt med till USA av någon emigrant för länge sedan.

Lite lustigt ändå att ett namn som valts i princip slumpmässigt ändå verkar tämligen vanligt förekommande, världen är liten.

Förnamnet Robert fick jag eftersom vid tiden för min födelse 1969 var min fars stora idol Robert Karl Oskar Broberg, en sångare mer känd som Robban Broberg. Hade min far fått sin vilja hade jag Fått trippelnamnet Robert Karl-Oskar men där lade min mor in sin veto, det tackar jag henne för än idag. Andra namn som var på tapeten var Adrian och Clemens. Personligen är jag nöjd med deras slutgiltiga val.

Rollert Logo

Logotypen: Robert Rollert

Logotypen är ett ambigram av namnet Robert Rollert. Rättvänd symboliserar den förnamnet Robert och roterad 180° kan efternamnet Rollert utläsas.

Vi har även en symbol för familjen Rollert som de flesta familjemedlemmarna har diskret tatuerat någonstans på kroppen.

RR-Logo negativ

En tidigare logotyp jag använde för många år sedan innan jag skapade ambigramet.

Rollert R-Logo

Familen Rollerts logotyp sedan 1989.

En tidigare logotyp jag använde för många år sedan innan jag skapade ambigramet.

Familen Rollerts logotyp sedan 1989.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du användning av cookies enligt integritetspolicyn.   Läs mer