Robert Rollert – Privatpersonen

Du kanske undrar vem jag är mer privat? En ganska okomplicerad person bosatt i Västerås tillsammans med min Sambo och fyra döttrar i tonåren.

Jag har två stora passioner här i livet utöver min familj, det ena är motocross, en underbart härlig motionsform där man får koppla bort arbete, vardag och stress och fullt ut fokuserar på att bli ett med maskinen och underlaget. Jag försöker köra så ofta som möjligt och målet är att sitta på cykeln minst 2 men helst 4 gånger per vecka något som inte alltid går att uppnå. Det är en tidskrävande sport som förutom själva körningen består av två tredjedelar tvätt och underhåll av motorcykel och utrustning samt reparationer, transporter och mycket annat.

Robert Rollert, Malmabanan 2019, Foto av Made by Rodolfi

Jag är även aktiv i Västerås Motorklubbs styrelse, kassör och som medlem i marknadskommittén även ansvarig för klubbens hemsida och sociala medier. Det tar m.a.o. upp en stor del av min tid men är samtidigt mitt vattenhål och en möjlighet till avkoppling.

Min andra stora passion är matlagning med fokus främst på kött och såser även om det smiter in någon fisk eller grönsak emellanåt. Precis som med motocross är matlagning en materialsport och jag har stor passion för grytor, kastruller, knivar och annan utrustning. Jag använder gärna min Sous vide-cirkulator i kombination med grillen och experimenterar gärna fram nya såser med varierande resultat till familjens skräckblandade förtjusning. Jag är en riktig umami-knarkare och alltid på jakt efter den ultimata smakupplevelsen.

Den lilla tid som blir över efter familjen, motocrossen och matlagningen lägger jag på att renovera huset. Jag hade förmånen att få bygga mitt drömkök från grunden under semestern sommaren 2017 och har mer eller mindre alltid ett större eller mindre projekt på gång. Ett hus blir aldrig klart.